Din krop er som en åben bog: Den afslører ALT om dig

Din krop fortæller den rigtige historie bag om dine ord

Hvordan går det på arbejdet? Et lille smil kruser om hendes mundvig, og i et splitsekund kigger hun hen på sin kæreste og tilbage. “Der har været endnu en fyringsunde. Det er den tredje, siden jeg kom tilbage fra barsel, jeg ved sgu ikke”. Hun kigger flygtigt på mig og derefter ned på sønnike, der sidder på hendes skød.

Fyringsrunde og hemmeligt, indirekte smil? Ordene passer ikke sammen med smilet og de tindrende øjne. Tiøren falder. Jeg rykker tættere på og hvisker med fortrolig stemme: Er du gravid?. Hun kigger på mig med store, forbavsede øjne og dernæst mod de store børn og nikker og ryster på hovedet samtidig. De ved det ikke, og skal heller ikke vide det nu. Jeg smiler til hende, og vi lister ud på badeværelset og låser døren. Fem uger henne. Hun har kun lige taget testen i morges! Ingen ved det. Men da jeg alligevel har gættet det, løber munden hurtigt over med alle detaljer.

Dit kropssprog afspejler din indre sindstilstand

Omgang med andre mennesker kan være en finurlig størrelse – og fører ofte til mange misforståelser. Ikke mindst fordi vi mennesker ikke altid siger, hvad vi i virkeligheden tænker og føler. Det kan der være gode grunde til – som at du kun er fem uger gravid, og først har tænkt dig at gjalde budskabet ud i verden, når du rammer de 12 uger.

Men én ting fortæller altid sandheden: Vores kropssprog.

I tilfældet med min veninde var det hendes ansigt; øjnene og smilet, der fortalte, hvad der rent faktisk lå hende på sinde, da jeg spurgte til arbejdet. At hun var gravid, og selvom jobbet var kaos, kunne hun se frem til en snarlig barsel.

Og sådan er det med kroppen – vores forræderiske krop afslører og spejler vores indre sindstilstand som en anden sandhedens tjener. Når min kæreste træder ind ad døren, kan jeg med det samme aflæse, om han har haft en god eller en dårlig dag på arbejdet. Ud af hans ansigt, hænder og krop strømmer der enten ro, smil og glæde eller frustration, træthed og irritation.

Forskning viser, at nonverbale signaler har fem gange så stor betydning som de verbale, og at folk – navnligt kvinder – stoler på det nonverbale budskab og ser bort fra det verbale indhold, når der er uoverensstemmelse.

Kend dit eget kropsprog – og lær at afkode andres

At finde ud af, hvad der virkelig foregår i et menneske, er enkelt – ikke nemt, men enkelt. Det handler om at sammenholde alt det, man ser og hører i forhold til omgivelserne og konteksten og derpå drage plausible konklusioner. Men de fleste mennesker ser kun det, de tror, de ser. Undersøgelser viser, at kun 5 % af os kan genkende vores egen håndryg på et fotografi. Selvom vores håndryg hører til den legemsdel, vi ser allermest i vores liv.

Din nonverbale kommunikation betyder langt mere end dine ord. Folk glemmer, hvad du siger. Men de husker, om de brød sig om dig eller ej. De husker, om du var imødekommende. Din energi. Om du kiggede dem i øjnene og om du smilte.

Ønsker du at kommunikere effektivt og få de rigtige reaktioner fra andre mennesker?

Er du chef, forhandler, sælger, leder, politiker  – og skal du i dit arbejde overbevise andre mennesker om dine gode ideer og forslag, så bør du kende dit eget kropssprog til fingerspidserne, og du bør er i lige så høj grad vide, hvordan du aflæser andres kropssprog.  En hel tredjedel af al din kommunikation er baseret på dit kropssprog.

Træn, træn, træn og udvid din bevidsthed. I den følgende tid zoomer jeg ind på konkrete områder og giver dig know-how og øvelser, som du selv kan lave, eller dele og lave med dine kolleger en fredag eftermiddag, hvor I har brug for adspredelse og spas, eller bruge på en workshop, du skal facilitere. TRYK HER, og få afgørende indsigt i det absolut vigtigste værktøj til at øge din indflydelse og succes med andre mennesker: Kropssprogs-kontrol. Husk; mennesker er gatekeepers til ALT.

Læs med her på bloggen, og du vil bl.a. blive klogere på:

  • Nogle grundlæggende gestus og deres oprindelse
  • Hvorfor børn er lettere at læse
  • Sådan bruger du din ansigtsmimik
  • De seks hemmeligheder ved et tiltrækkende kropssprog
  • Sådan får du publikum til at græde
  • Kong Arthurs koncept
  • Dine hænder – hvordan og hvad signalerer de?
  • Din kropsholdning og din placering i rum siger mere end 1.000 ord.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *