fbpx
 

Hvordan får ATP deres unge, skarpe nyansatte godt fra start?

 

Hos ATP, et af Danmarks største pensions- og investeringsselskaber, ansætter de hvert år nye, unge økonomer, jurister, kommunikationsfolk og andre dygtige fagfolk, der tilsammen løfter ATP til høje standarder. Når vi sluses ud af de højere læreanstalter, er vi fyldt af den nyeste, teoretiske viden inden for vores felt. Vi har sjældent dyb kommunikationserfaring. Men når først vi lander på arbejdsmarkedet, er hver eneste dag som en mundtlig eksamen; vi skal forklare og forsvare vores arbejde, vores ideer og vores resultater.

 

Så hvordan får ATP givet deres nyansatte et godt kompetenceløft? Det gør de ved at give dem et intensivt kursus om kommunikation. Falkberg Kommunikation har gennem flere år været del af træningen af 15-20 gode, unge folk. Vi har fokuseret skarpt på kropssprog og stemmebrug, som udgør en stor del af det indtryk, du efterlader hos andre. De unge hos ATP har fået viden, værktøjer og træning. Og en følelse af, at de er vigtige; ATP ofrer både tid og penge på dem. Richard Branson, stifter af Virgin Group og verdens 236. rigeste person, har sagt: “Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to.” Det sidste skal jeg ikke udtale mig om, men for den første del er det netop, hvad ATP vælger at gøre, så deres dygtige, nyansatte folk kommer godt op af starthullerne.

Hvordan får AP Pension overbevist Teknologisk Institut om, at netop AP skal levere pensions- og forsikringsordninger til instituttets medarbejdere?

Det spørgsmål skulle AP Pension argumentere for i deres mundtlige salgspræsentation over for Teknologisk Institut. Teknologisk Institut var på jagt efter en ny leverandør af pensioner og forsikringer til deres mange medarbejdere.

 

AP Pension vidste godt, at de andre kandidater havde stærke kort. De tilkaldte Falkberg Kommunikation til denne specifikke opgave: At skrue den mest overbevisende præsentation sammen. I sådanne situationer er det nødvendigt at få øjne på udefra. Vi bliver blinde på egne styrker og svagheder. Som det første skal situationen analyseres. Grundigt. Forstår vi først situationen og det retoriske problem, er vi langt. Dernæst bevæger vi os til målet, budskabet, finder eksempler, historier og de allerskarpeste argumenter. Til slut træner vi selve leveringen med kropssprog og stemmebrug.

 

Men, tilbage til spørgsmålet: Hvorfor skal Teknologisk Institut vælge AP Pension? Det svar må du få af AP Pension. Men deres præsentation blev bemærket, og de fik stor ros. Retorik flytter mennesker, holdninger og handlinger.

Hvordan rådgiver du politikere, men forbliver politisk neutral? Hos Nordisk Ministerråd agerer deres rådgivere på en skarp, politisk knivsæg.

Seniorrådgiverne hos Nordisk Ministerråd har fyldte kalendere. De er eksperter inden for klima og bæredygtighed, uddannelse, børn og unge, ligestilling, mad – kort sagt: de ved ret meget. Al den viden skal de hver eneste dag formidle gennem indlæg på møder, længere præsentationer, på seminarer og konferencer. Og de skal rådgive politiske beslutningstagere.

 

Men hvordan rådgiver du beslutningstagere uden at blive politiserende? Og når du er ekspert inden for et felt, hvordan bringer du så din viden i spil hos et publikum, der ikke ved, hvad du ved, uden at blive grebet af uforståelige detaljer og abstrakte fakta og komme til at lyde som en kedelig universitetsrapport?

 

Nordisk Ministerråd har givet deres rådgivere konkrete retoriske værktøjer til spændende mundtlig formidling. Hvis ikke du fanger dit publikums opmærksomhed, fastholder den og overbeviser dem om dine budskaber, spilder du vigtig tid. Nordisk Ministerråd har dyb indsigt i problemer og løsninger, der er vigtige for et fælles, grønt, og trygt sammenhængende Norden. Fokus i træningen af Nordisk Ministerråds seniorrådgivere har været at opbygge en stærk troværdighed, for at kunne agere overbevisende i et politisk miljø med mange interessenter.

Hvordan får Dansk Arbejdsgiverforening overbevist politikerne om at følge netop deres råd og anbefalinger?

Dansk Arbejdsgiverforenings mulighed for at løse sin opgave afhænger i høj grad af, at medarbejderne kan præsentere budskaber og argumenter, der brænder sig fast, og som modtagerne godtager. Det gælder, uanset om de er i dialog med kolleger i medlemsorganisationerne, ansatte i centraladministrationen, politikere eller journalister. Og det gælder, uanset om budskabet afleveres som foredrag, indlæg ved møder eller samtaler på tomandshånd.
 
Seniorkonsulenterne hos DA modtager derfor retorisk træning, der kombinerer den klassiske retorik med deltagernes egne sager. Træningen er rettet mod den samlede verbale performance, d.v.s både hvad vi siger, hvordan vi siger det, vores kropssprog og naturligvis hvordan vi bedst bruger understøttende rekvisitter og PowerPoint.

Hvordan tacklede HR-direktør Pernille Sandberg fra Falck sin nervøsitet, da hun blev headhuntet til at holde tre vigtige præsentationer?

 

Du bliver hyret til at holde tre præsentationer om Falcks banebrydende tiltag inden for HR. Det ene i Milano. På engelsk. Mundtlige præsentationer gør dig voldsomt nervøs – hvad gør du? Aflyser? Bider dine negle ned? Ligger søvnløs i uger op til af angst for, at klappen går ned? Pernille Sandberg fra Falck sagde NEJ. Altså ikke nej til Milano. Nej til nedbidte negle og søvnløse nætter. Hun tog tyren ved hornene og valgte at konfrontere sin nervøsitet. Oven i nervøsiteten talte Pernille Sandberg i et rasende tempo. De to problemer, nervøsitet og hurtig taletempo, ønskede Pernille Sandberg at gøre op med.

 

Sammen med Falkberg Kommunikation lagde vi en plan for 8 gange individuel træning. 1 1/2 træning én gang om ugen. Træningen var rettet mod den samlede verbale performance; hvad vi siger, hvordan vi siger det, vores kropssprog, stemmebrug og brugen af rekvisitter og PowerPoints.

 

Når Pernille Sandberg møder sit publikum i dag, er det med ro i maven. Og en hest i hånden. Hvilken hest, og hvorfor hun altid har en hest med sig, når hun taler, må du høre over en kop kaffe.

KAN DU FASTHOLDE DINE LÆSERE PÅ DIN HJEMMESIDE?

Har du været ansvarlig for din egen eller en virksomheds hjemmeside? Hvis ja, så ved du udmærket, hvilken mur du kan ramme, når du skal fylde tekster ind i de flotte, nye rammer, du har fået designet. Det kan være en hurdle af de helt store.
 
Sådan havde Bofællesskabet Huset det, da de tog en vigtig strategisk beslutning om at lave en spritny, nutidig hjemmeside. Puha, der var mange tekster, og tekstarbejde er ikke deres kerneforretning. De havde brug for øjne udefra, der kunne kvalitetssikre deres tekster og sørge for, at teksterne blev skrevet med læseren – ikke forfatteren – for øje. Den opgave har Falkberg Kommunikation stået i spidsen for.

PÅ VEJ

 PÅ VEJ

Vil du gerne vide hvordan du med ord, krop og stemme tryllebinder folks opmærksomhed?

Skriv dig op her og få med det samme tilsendt min populære E-bog “Syv trin til powerfulde præsentationer der tryllebinder dit publikum”

Få gratis, forskningsbaseret viden om mennesker og øg din sociale gennemslagskraft

Skønt. Du er nu tilmeldt mit nyhedsbrev. Bekræft nu via din indbakke.