Stop med at vær’ så kedelig!

Du er inviteret til sommerfester, bryllupper, barnedåbe og runde fødselsdage. Desværre hærger en særlig slags epidemier til netop disse arrangementer: En epidemi af kedsommelighed. Gæster, der har kedelige samtaler, om kedelige emner, som INGEN husker noget af. Livet er kort. Det må holde op.

Næste gang du skal til et netværksarrangement, et middagsselskab, en konference eller fredagsbaren på din vens arbejde foreslår jeg, at du vælger nummer 2 mulighed:

  1. Gøre det sikre – som de fleste: Vær dødkedelig med det resultat, at ingen nogensinde husker dig.
  2. Skil dig ud fra mængden og bliv for evigt husket.

Nummer 2 kræver en smule mod og et par teknikker. Jeg er helt sikker på, at du har masser af mod. De simple teknikker får du nu. Og voilá, du er klar til at sparke r** til dine næste sociale arrangementer – og sparke kedelige sociale arrangementer til Langbortistan!

Lad os så komme i gang.

Det modsatte af at være kedelig er at være tiltrækkende, interessant og uforglemmelig. Vores hjerne er som en sulten tumling, den keder sig hurtigt og kræver underholdning hele tiden. Molekulærbiolog og storsælgende New York-forfatter John Medina har fundet ud af, at vores hjerner har et ganske kort opmærksomheds-spænd. Derfor bliver du tiltrukket af spændende og interessante, mennesker.

Jeg har kun mødt et enkelt eller to reelt kedelige mennesker. Og jeg har været til hundredevis af sociale arrangementer og fester. Men nogle gange opfører vi os kedeligt, fordi vi er bange for at skille os ud og blive opfattet som mærkelige. Vi vil så gerne passe ind. Men hey, at passe ind sucks! Det er kedeligt og uattraktivt.

“Vores angst for at skille os ud gør os kedelige”

Der findes heldigvis videnskabeligt beviste redskaber, vi kan tage i brug for at bekæmpe kedsommelige samtaler. Her er mine tre favoritter:

1. Stil spændende indledende spørgsmål

Vi har det med at indlede samtaler med venner og/eller nye mennesker med et: Nårh, hvad laver du så? Hvordan går det på arbejdet? Hvor kommer du fra? Hvor kender du værten fra? Men det er simpelthen så forudsigeligt og meget, meget kedeligt. I stedet vil jeg nu udfordre dig til at prøve et af disse tre indledende-spørgsmål:

  • Hvilken del af din uge har været den bedste?
  • Ud over vækkeuret, hvad får dig ud af sengen om morgenen?
  • Arbejder du på nogle spændende passions-projekter for tiden?

2. Vær interesseret for at være interessant

Den berømte amerikanske filosof, John Dewey (du kender ham for hans berømte læresætning Learning by doing, fandt ud af, at ved siden af mad og husly, har vi mennesker et enormt behov for at føle os vigtige. Vi hungrer efter at føle os specielle og værdifulde.

Så når du netværker, er på date eller er sammen med kolleger på arbejdet, er noget af det bedste, du kan gøre for at DU bliver uforglemmelig og som bonus – øge din sociale indflydelse – at få dine samtalepartner til at føle sig set og hørt. Det gør du sådan her:

Stil opfølgende spørgsmål. Hvis du fx stiller det mest almindelige “Hvad laver du”-spørgsmål, så husk opfølgende spørgsmål som; Og hvordan gør du det? Hvad er det fedeste ved dig job? Hvis ikke du havde det arbejde, hvilket arbejde ville du så have? Hvorfor det? På den måde får du længere og dybere svar og samtalen bliver langt mere rig og interessant. Så, vis dine medmennesker interesse, og de vil med garanti finde dig super interesseret.

3. 100 % nærværende engagement

Min tredje favorit til interessante samtaler, der gør dig uforglemmelig er: 100 % nærvær!

Lad vær’ med at tjekke din telefon. Lad vær’ med at kigge hen over personens hoved eller rundt i lokalet for at se, om der er nogen, du hellere vil tale med. Det er den direkte vej til intetsigende samtaler, hvis dit kropssprog signalerer: Åhh, du keder mig, og det eneste, jeg ønsker, er at slippe væk. Indrøm, du kender det godt, det der med at signalere total u-interrese. Du ved godt selv, hvornår du ikke er tilstede. Stop med det. Vær 100 % engageret i dine samtaler. Vend din overkrop og dine fødder mod den person, du taler med.

Ud med de kedelige, intetsigende samtaler, ind med de spændende. Jeg udfordrer dig til at prøve mine tre forslag til samtale-indledere. Og jeg vil elske, at høre dine favoritspørgsmål til spændende samtaler. Hvis du skriver dem i kommentarfeltet, hjælper du med at stoppe epidemien af kedelige samtaler! Rigtig god fornøjelse med dine fantastiske, engagerede og uforglemmelige samtaler. Og husk: Du styrer!

P.S. En af min ungdoms favoritmusikere er Prince. Både hans udseende og hans musik skilte sig ud. Han får det sidste ord:

LET’S GO CRAZY!

P.P.S. Vidste du, at når du møder et nyt menneske, er de første par minutter afgørende for at efterlade et godt indtryk af dig selv? Her eropskriftenpå, hvordan du efterlader et førsteklasses indtryk af dig selv på tre minutter. God læsning, og god fornøjelse med at højne din sociale indflydelse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *